Over ons

Bonjour & bienvenue chez Freek & Esther

In april 2019 hebben wij samen met onze twee katten de grote stap gewaagd. Het pittoreske Brabantse Oisterwijk lieten we achter voor een leven op het platteland in het midden van Frankrijk.

Om hier met hart en ziel te werken aan ons eigen huis met chambres d’hotes. Bouwen, klussen, inrichten… bijna alles hebben we eigenhandig gemaakt. Het resultaat verbaast onszelf nog dagelijks want wat zag het er slecht uit toen we het in 2016 kochten.

Inmiddels zijn we zover om ons levenswerk te delen met gasten. Om deelgenoot te worden van de prachtige, rustgevende plek die we hier hebben. Kom onthaasten bij ons, logeer in een van de prachtige kamers en geniet. Zien we je snel?

Freek & Esther
Onze lieve katers Pierre & Jacques.
Luisteren ook naar Pietertje & Sjakie.

Een droom achterna

Als groot fans van het programma Ik Vertrek hebben we jarenlang de wens gehad om van een bouwval een prachtig huis te maken.
Vaak blijft het bij een idee en een droom maar in 2015 kwamen we er achter dat deze droom realiteit kon worden voor ons. Na 22 huizen te hebben bezichtigd, variërend van schuur tot boerderij met 5 hectare land, zijn we gevallen voor een huis uit 1860 in het groene Auvergne.

November 2015: de eerste bezichtiging van ons toekomstige huis.
Direct zagen we de mogelijkheden en charme. Hoe erg het huis er ook aan toe was…
60 jaar onbewoond, dan ziet het er niet meer zo fraai uit.
Rot hout, gaten in de muren en vooral veel stof. Heel veel stof.
2016: Slapen in een binnentent om niet in de stof te liggen.
Het huis is bedekt met klim-op van buitensporige grootte.
Een nieuwe voordeur doet wonderen.
Voorheen liep de kat van de buren gewoon naar binnen door de gaten in de deur.