April 2019

De emigratie.

Jarenlang hebben we hier naar uitgekeken en met ziel en zaligheid gewerkt aan ons huis. Het is zover, het grote vertrek is daar. Het definitieve verlaten van het vertrouwde Nederland. De aanloop er naartoe, en het moment zelf, wat een rollercoaster en mixed emotions.

Op de ijskoude zondagochtend van 14 april 2019 worden we uitgezwaaid door een aantal lieve mensen die ons niet ongezien willen laten vertrekken. Wat enorm heftig en moeilijk, er vloeien veel tranen. Waarom wilden we dit ook alweer? Waarom gaan we hier weg?

Zo heftig maar ook mooi om zo naar onze droom te mogen rijden.

Eenmaal onderweg zijn we er stil van. Hebben elkaar even niet zoveel te vertellen, alsof het allemaal even moet landen wat we net hebben meegemaakt en waar we nu heen gaan.Tussen twee werelden in, zo voelt de reis naar ons Franse huis. We hebben in Nederland geen huis en in Frankrijk voelt het nog niet als thuis. De klaagzang van kat Pierre maakt het er niet beter op, die is het er duidelijk niet mee eens.

Vroeg in de avond zijn we er dan eindelijk. De heftigheid van het “afscheid” eerder deze dag is wat weggezakt. Het feit dat Freek de volgende dag direct naar een 4 daagse cursus moet met alleen maar Fransen zorgt ervoor dat we niet echt op een roze wolk zitten. Uiteraard is dat enorm spannend en onbekend.

Een ontploft huis hebben we als we de aanhanger hebben leeggemaakt. Terwijl Freek 4 dagen op school zit, ben ik aan het ruimen. In de tuin schrik ik me het apelazarus als ik wat bloemen aan het planten ben en bijna in een slang grijp. Een slang!! Even voel ik me heel erg alleen en kwetsbaar, wat een land. Hoezo slangen in onze eigen tuin? Help!

Ontploft! Waar te beginnen…?

Inmiddels zijn we 6 weken in Frankrijk. We kunnen niet anders zeggen dan dat het heerlijk is om hier te zijn. We werken fysiek heel erg hard, dat resulteert in een prachtig huis en we slapen als een os. Ook hebben we onszelf al zo gelukkig mogen prijzen om hier familie en vrienden over de vloer te krijgen. Het is zo fijn hier en dat delen we het liefste met anderen.

Een bijzonder leven, een andere wereld, iedere dag bepaal je zelf wat je gaat doen. Eigen baas zijn is hard werken maar voelt ook zo vrij.

In de komende maanden mogen we nog meer vrienden en familie ontvangen en daar kijken we enorm naar uit. Ondertussen bouwen we verder aan de allereerste Chambre die begin juli klaar moet zijn.

De toekomstige eetkamer begint langzaam ergens op te lijken.